Retül Fit

Retül Fit (f.d. Body Geometry Fit) är ett resultat av Specialized och Dr. Andy Pruitt samarbete av att utveckla och hjälpa cyklisten att få en körställning där man kan åka snabbare, längre och med en bekväm körställning och minska på chansen att få skador av att sitta i fel position.

Mätningen görs av Kimmo Karhu som blev Masterspecialist inom Bodygeometry i Danmark i Februari 2012. Kimmo har en erfarenhet på över 600 mätningar.

Till mätningen tas med: din ägen cykel, cykelskor och cykelskjorta samt -byxor.

 

1. Intervju

Varje mätning är individuell, där man kartlägger cyklistens skade historia, behov och målsättningar.

 

2. Flexibilitet

Värdering av personlig flexibilitet och andra fysiska egenskaper bla benens uppbyggnad, knäns position, ryggradens och axlarnas position och höftens flexibilitet och benens längd mm.

 

3. Sido bild

Genom att justera sadelhöjden, strystångens höjd och styrstemmets längd och låspedalernas klossar får man en rätt neutral ställning och en bekväm och  effektiv körställning.

 

4. Fram bild

Analyserar höftets, knäns och fotens linje, så att man får en bättre prestation och en balanserad kraft, samt skons ställe på pedalen och  rätt sittställning.

 

5. Uppföljning

Efter en till två veckor efter mätningen, ringer vi upp och kollar att erfarenheten med den nya körställningen är bra och ifall det uppkommer några frågor angående den nya körställningen.